Splitsingstekeningen ten behoeve van splitsing in appartementsrechten


FACTO GEO heeft veel ervaring met het vervaardigen van splitsingstekeningen.

De opdrachten variëren van kleinschalige gebouwen, zoals winkels met daarboven woningen tot aan grootschalige nieuwbouwprojecten met meerdere appartementengebouwen bestaande uit een hoofdsplitsing en meerdere ondersplitsingen.

De basis voor een splitsingstekening is meestal een bouwkundige bestektekening, digitaal of op papier. Als deze informatie niet beschikbaar is, hebben wij de expertise in huis om de ontbrekende informatie voor u in te winnen. Indien nodig verzorgen wij de complete inmeting van het gebouw.

Bij een splitsing in appartementsrechten dienen de kadastrale percelen uitsluitend betrekking te hebben op het complex dat wordt gesplitst, daarom is het geregeld nodig vooraf de percelen te splitsen, zodat er zogenaamde ‘hele’ percelen ontstaan.

Onze opdrachtgevers voor deze activiteit zijn onder meer:

  • het notariaat
  • wooncorporaties
  • projectontwikkelaars
  • beleggingsmaatschappijen
  • particulieren

"Kadastrale informatie is van groot belang voor vastgoedverkeer. Wij zorgen voor de juiste informatie."Verdiepingseigendom wordt in de kadastrale registratie vastgelegd door middel van appartementsrechten. Bij de notariële akte van splitsing dient er een splitsingstekening (appartementstekening) gevoegd te worden. Hierop staan de appartementen per verdieping afgebeeld. Ook worden gemeenschappelijke ruimten afgebeeld.