Gestuurde boringen glasvezelnetwerk succesvol nagemeten door FACTO GEO


Onze vakmensen hebben boringen op het glasvezeltraject tussen Vaassen en Zwolle succesvol nagemeten met de DuctRunner. Deze controlemetingen zijn in opdracht van BAM Infra en TReNT Glasvezel uitgevoerd.

Het project
TReNT Glasvezel, leverancier van digitale infrastructuur, heeft in 2018 een glasvezeltraject tussen Vaassen en Zwolle gerealiseerd. Als gevolg van een gestuurde boring op dit traject door een derde partij is er schade ontstaan aan een glasvezelkabel van TReNT. De oorzaak was een onjuiste revisie t.o.v. de werkelijke ligging van deze kabel. Daarom besloot TReNT (steekproefsgewijs) de exacte ligging van verschillende gestuurde boringen op dit traject te controleren om soortgelijke graafschade in de toekomst te voorkomen. Hiervoor is contact gezocht met een onafhankelijke partij (niet betrokken bij de realisatie van dit tracé), BAM Infra.

BAM Infra, één van de vaste aannemers van TReNT, heeft op zeven locaties de buis opgegraven (en later dichtgemaakt) zodat FACTO GEO deze boringen heeft kunnen nameten met de DuctRunner. Onze metingen zijn vergeleken met de huidige tekeningen van TReNT.

TReNT Glasvezel was tevreden over onze geleverde metingen.


Gestuurde boringen vastleggen in 3D


Wij kunnen ook glasvezelbuizen DN40 en DN32 gyroscopisch inmeten met de Ductrunner

Meer weten over onze dienstverlening op het gebied van gestuurde boringen vastleggen in 3D?

Neem contact op met Derk-Jan Louwes, Projectmedewerker Ondergrondse Infra, 0570-503250.

Kijk ook verder op onze website.
Lees hier meer over Gestuurde boringen.