GeoFact: De Toekomst van Landmeten

Op het snijvlak van technologie en precisie is er een opwindende nieuwe ontwikkeling in de wereld van landmeten: GeoFact. Deze gloednieuwe applicatie, gelanceerd als resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen FACTO GEO en Geodelta, belooft het werk van landmeters te transformeren. Met GeoFact kunnen landmeters hun metingen ter plaatse controleren en de gegevens direct verwerken, waardoor het hele proces efficiënter en nauwkeuriger wordt.

In het verleden was het gebruikelijk dat landmeters na het uitvoeren van metingen handmatige schetsen moesten maken. Vervolgens werd deze schets naar het kantoor gestuurd voor verdere verwerking door de binnendienst. Soms moesten landmeters zelfs terug naar het veld voor aanvullende metingen. Dit proces was tijdrovend en foutgevoelig.

GeoFact heeft dit oude proces volledig herzien. De eerste module van GeoFact is specifiek ontworpen voor landmeters die werken in het kadastrale proces. In plaats van het maken van handmatige schetsen en scheiding tussen meten en rekenen, wordt de toetsing en vereffening van metingen nu uitgevoerd op de locatie zelf, door de landmeter. Als er fouten worden ontdekt, kunnen deze direct worden gecorrigeerd. Dit betekent dat landmeters nu rechtstreeks werken in de juiste kadastrale schets, waardoor de kans op fouten aanzienlijk wordt verminderd.

Jeroen Bont, teamleider van het kadastrale team, is enthousiast over deze verandering: “Dit kon slimmer. De toetsing en vereffening van de meting laten we nu bij de bron, de landmeter in het terrein. Als er iets niet klopt, kan de landmeter ter plekke het herstelwerk uitvoeren. Met GeoFact werkt de landmeter direct in de juiste schets en is er minder kans op fouten. Ik ben ervan overtuigd dat we daarmee een tijd- en kwaliteitswinst boeken. De rechtszekerheid is hiermee gediend.”

Een cruciaal aspect van het succes van GeoFact is de nauwe samenwerking met Geodelta. Deze samenwerking heeft geleid tot innovatieve oplossingen die verder gaan dan wat oorspronkelijk werd verwacht. Bob Valten, projectleider bij Geodelta: “Wij zijn trots op het eindproduct! Met een team van zowel Facto als Geodelta medewerkers zijn we aan de slag gegaan. Dat was een feestje. We hadden hele korte lijntjes en we begrepen elkaar snel. Ik ben onder de indruk hoe de jongens in staat waren om de feedback te vertalen naar de praktijk. Daar doe je het allemaal voor hè? Dat je software in de praktijk gebruikt wordt en dat je ziet dat mensen er blij van worden. Daar worden wij weer blij van.”

GeoFact belooft niet alleen het werk van landmeters te stroomlijnen, maar ook de nauwkeurigheid te vergroten en kostbare fouten te verminderen. Het is een krachtig voorbeeld van hoe technologie en samenwerking kunnen leiden tot baanbrekende oplossingen in de wereld van landmeten. We kijken uit naar de impact van GeoFact in de praktijk, waar het ongetwijfeld landmeters zal helpen om hun werk efficiënter te maken en met meer precisie uit te voeren.

GeoFact in Actie: Efficiëntie en Precisie voor Landmeters

Ernst vertelt: “Als landmeter werk ik al enige tijd met GeoFact en wil ik mijn ervaring delen. In het begin moest ik even wennen aan de snelheid van het programma, maar al snel realiseerde ik me de kracht van dit programma.

GeoFact brengt metingen echt tot leven. Het transformeert punten in een levendige plattegrond, waardoor je als landmeter je eigen kaart lijkt te creëren. Dit gebruiksvriendelijke programma maakt metingen niet alleen efficiënter, maar ook boeiender.

Een groot pluspunt is dat GeoFact fouten snel detecteert. Door regelmatig je metingen te importeren, signaleert het programma eventuele fouten, zoals verkeerde meetbandgegevens of onjuiste coderingen. Het is geruststellend om te weten dat je met een correcte meting zonder zorgen naar je volgende klus kunt gaan.

GeoFact heeft mijn werk aanzienlijk verbeterd en verlevendigd. Het heeft mijn passie voor landmeten nieuw leven ingeblazen, en ik ben trots om deel uit te maken van de toekomst van Facto Geo.”

#GeoFact #Landmeten #Efficiëntie #Precisie #Innovatie