Maatvoerder Rick: ‘De mooie projecten voelen voor mij als de eredivisie van het landmeten’

Rick van de Lande (29) moest op zijn 21e afzien van een professionele sportcarrière. Van kinds af aan had hij al affiniteit met Geodesie. Inmiddels werkt hij als maatvoerder bij FACTO GEO. We spreken hem over zijn werk.

Hoe ben je bij maatvoering terecht gekomen?

Sinds mijn middelbare school ben ik intensief bezig geweest met golfen. Op mijn 21e moest ik uiteindelijk de keuze maken om af te zien van een professionele sportcarrière. Daarna ben ik het zakelijke leven in gegaan. Van kinds af aan had ik al affiniteit met Geodesie. Als je op een boerderij opgroeit, in de buurt van een grote steengroeve, dan ontwikkel je je als iemand die graag buiten bezig is. Toch heb ik na het atheneum andere keuzes gemaakt. Afgelopen jaar zag ik de kans om het kantoorleven en zakelijke dienstverlening achter mij te laten en een vak te leren waar ik mijn persoonlijke voorkeuren in terug kan vinden.

Hoe heb je het vak geleerd?

Ik ben het vak nog aan het leren. Ik heb recent mijn assistent landmeter opleiding afgerond. Het meeste heb ik van mijn collega’s mogen leren de afgelopen tijd. Toppers met geweldige ervaring die alle kennis maar wat graag willen delen. Dat geeft veel vertrouwen. De mooie projecten voelen voor mij als de eredivisie van het landmeten. De taken die wij mogen uitvoeren en de uitzichten die wij tegenkomen, maken het een veelzijdige baan waar de dagen voorbij vliegen.

Het meeste heb ik van mijn collega’s mogen leren de afgelopen tijd.

Hoe is FACTO GEO als werkgever voor jou?

Vanaf de eerste werkdag heb ik direct een welkome sfeer meegemaakt. De collega’s op kantoor zijn altijd in voor een praatje en staan met open armen klaar voor hulp of advies. De collega’s waar ik direct mee mag werken op locatie zijn echte toppers. Een voor een hebben ze mooie ervaringen in het vak. Ze laten keer op keer zien echte professionals te zijn. Kortom fijne collega’s om wat van te kunnen leren! Ik hoop dan ook een lange tijd voor FACTO GEO te mogen werken.

Vanaf de eerste werkdag heb ik direct een welkome sfeer meegemaakt.

Ook bij FACTO GEO werken? Bekijk hier de actuele vacatures.

Maatvoerder Rick