‘Een goede inmeting is de basis van ons product’

Rob ten Wolde werkt als projectmanager bij Polyned. Afgelopen tijd hebben FACTO GEO en Polyned intensief samengewerkt. We spreken Rob over de samenwerking.

“Polyned is al meer dan 50 jaar een grote, wereldwijde speler in de textielarchitectuur. Momenteel zijn we, met name in de engineering, bezig om een professionaliseringslag te maken voor onze producten. Onderdeel hiervan zijn de inmetingen van de AS-built eindsituatie. De eerste aanzet was de Shaded Dome in Groesbeek, een architectonisch gebouw waar we een complexe meting moesten uitvoeren. Toen heb ik André Hansevoort (projectleider bij FACTO GEO) eens gebeld. We zijn goed en vlot door dat project gelopen. Een goede start.”

Visualisatie is erg belangrijk

“Dit jaar zijn we gestart met het digitaal inmeten van terreinen waar we onze luchthallen plaatsen. Als je ziet hoeveel informatie dat aan de voorkant geeft: voorzieningen op een tennisbaan, lichtmasten, hekwerken, bankjes, noem maar op. Je hebt alles in beeld en je kunt risico’s veel eerder in kaart brengen. Visualisatie is bij de luchthallen erg belangrijk. Je creëert snel een beeld richting de eindgebruiker: zo gaat het worden. Klanten raken sneller overtuigd en krijgen een gevoel bij het eindresultaat. Bij onze architectonische bouwconstructies is de beeldvorming er vaak al aan de voorkant. Dan moeten wij gewoon zorgen dat er een heel goed en net product wordt gerealiseerd. Een inmeting is dan net zo belangrijk.”

Overtuigd van de meerwaarde

“Afgelopen projecten hebben we gemerkt dat Facto snel kan schakelen, duidelijk is in offertes en afspraken nakomt. Problemen komen altijd op een ongepast moment en dan moet het snel. Dat verwachten klanten ook van ons. Als je een partner hebt die daarin mee kan bewegen, dan heb je al een streepje voor op andere partijen. Zo simpel is het. Een goede inmeting is de basis van ons product. We spreken aan de voorkant af hoe het opgeleverd moet worden en wie wat doet. Dat gaat heel goed. We kunnen snel acteren en begrijpen elkaar goed. We zijn allemaal overtuigd van de meerwaarde.”

FACTO GEO is in samenwerking met Polyned ook naar Parijs geweest. Lees hier over het project: inmeting datacenter in Parijs.

Foto Rob ten Wolde, projectmanager Polyned