Inmeting bij datacenter Parijs

Voor een datacenter in Parijs heeft FACTO GEO de inmeting verzorgd. Bovenop het dak van dit immense gebouw staan grote ventilatoren die het binnenklimaat in zo’n gebouw beheersen. Zogeheten drycoolers van 12 meter lang, 3 meter breed en 40 ton zwaar. Van onderen wordt koude lucht aangetrokken en van boven warme lucht uitgeblazen. Deze luchtstromen moeten gescheiden blijven van elkaar. Hiervoor heeft onze klant een product bedacht. Het is voor hen belangrijk dat de bestaande situatie op milimeterniveau wordt ingemeten, zodat zij het product naar tevredenheid van de klant kunnen plaatsen.

André Harsevoort
André HarsevoortProjectleider
Kunnen we ook iets voor u betekenen? André vertelt u graag meer over de mogelijkheden bij uw project. Neem vrijblijvend contact met hem op.
Inmeting datacenter Parijs
Inmeting bij Datacenter Parijs
Inmeting datacenter Parijs
Inmeting Datacenter Parijs

Klant aan het woord

Rob ten Wolde, projectmanager bij Polyned: “Het project stond en staat voor onze opdrachtgever nogal onder tijdsdruk. We hebben zeer snel overleg gehad en aangegeven wat we ingemeten wilden hebben. De locatie is bijzonder. Je staat hoog en de ventilatoren stralen warmte uit. Daarnaast trilt het gebouw een beetje, omdat een gedeelte van het totale project nog in aanbouw is. Je hebt dus best wel wat factoren om rekening mee te houden. Dat is de reden dat we gekozen hebben om én een 3D-scan, én een total station én zelfs ook nog een handmatige nameting uit te voeren. Dit om de eigen meetresultaten van de 3D scan te kunnen valideren. Dat is heel goed gegaan. We hebben snel kunnen schakelen en voor de landmeters van FACTO GEO was het een mooie ervaring op een unieke locatie. Hierdoor kunnen wij de engineering goed afronden en het product op correcte wijze plaatsen.”

Lees ook het interview van Rob ten Wolde: “Een goede inmeting is de basis van ons product”.

 

Afbeelding banner: Datacentre Paris. Bron: Interxion.com.

Inmeting bij Datacenter Parijs
Afbeelding: Maatvoerder FACTO GEO aan het werk